top of page

Zoete Feem inspiratie


“Ja! Dit is het!”

Ik zit hier in de Kapel van landgoed Coudewater bij de FEEM inspiratiebijeenkomst. Ik zie het ineens helemaal voor me.. Mijn one-woman musical. Mijn Concert des Levens. Dit is het soort plek waar het thuis hoort! Maar laat ik bij het begin beginnen.

Twee weken geleden kreeg ik van een vriendin een kort whatsapp-berichtje: “Dacht misschien ook iets voor jou. Ik ga ook.” Hoe kon ik bevroeden dat het voor mij zoveel in beweging zou zetten …


Wat één bericht teweeg kan brengen

Het bericht was een uitnodiging voor een inspiratie bijeenkomst van vrouwelijke ondernemers die ondernemen vanuit hun hart, FEEM. Er wordt een magazineboek gelanceerd met het thema “Verlangen”. “Iets” in mij doet me op de link klikken. Maakt dat ik de beschrijving helemaal doorlees. Ik lees op het eind: “Het kan niet anders dan dat je hierdoor geïnspireerd raakt en mooie ideeën krijgt voor je eigen werk.” “Iets” in mij zegt me een ticket te bestellen. Een ingeving. De gedachtes “Maar ik ken daar verder niemand, het is nog best een stukje rijden, ben ik niet te moe voor zoiets op een doordeweekse dag?” parkeer ik even. Ik app mijn vriendin dat ik ook ga.


De betekenis van woorden vangen

Wat is dat toch met woorden? Ze blijven een leeg omhulsel totdat je de ervaring achter de woorden werkelijk leert kennen. Dan krijgen die woorden pas echt lading. Zo gingen de woorden van de omschrijving van deze bijeenkomst pas echt voor me leven, op het moment dat ik er was.

Dus jij, lieve lezer, zal de lading achter mijn woorden over deze avond misschien ook niet helemaal vangen. Tenzij je er bij was. Maar ik ga mijn best doen.


Heb jij dat nou ook? Van die ingevingen?

Stel, je hebt - net als ik - van die ingevingen. Ingevingen die elk weldenkend mens direct weg zou wuiven met gedachtes als: “Te risicovol. Levert niks op. Da’s toch raar. Vreemd. Wat zullen de mensen wel niet denken? Doe toch ‘es normaal!”

En elke keer dat ik die ingevingen dan toch opvolg, pakt het verrassend goed uit. Af en toe voel ik me best alleenig daarin. Een enkeling lijkt maar te begrijpen, dat ik die maffe ingevingen ook nog uit wil voeren.


Warm welkom

En dan ineens kom je in een ruimte waar ALLEEN maar vrouwen zoals ik aanwezig zijn. Allemaal vrouwen die vanuit hun hart leven en ondernemen, en dus ook hun ingevingen volgen. En daar elk, op hun eigen unieke manier, vorm aan geven in hun leven. Mijn vriendin en ik zijn lekker vroeg. Oprichter Yvonne van Balkom schud ons warm de hand. Ik voel me zo welkom! De energie van al deze vrouwen bundelt zich in een ruimte die ik meteen al bij binnenkomst als Magisch ervaar. Helemaal wanneer er wat achtergrond informatie gedeeld wordt over deze plek. Oorspronkelijk was er een vrouwenorde gevestigd. Waar iedereen welkom was. Ook de psychisch verstoorden en verstotenen uit de gemeenschap.


Prachtig optreden

Terwijl de avond verstrijkt, worden talloze prachtige ervaringen gedeeld. Teveel om op te noemen. Ik ben bijvoorbeeld diep onder de indruk van het optreden van Petra van Dooren-Lansdorp. Zij vertelt op indringende manier haar levensverhaal en zingt daar prachtige nummers bij die ze zelf begeleidt op gitaar. “Wat geweldig, ze doet wat ik doe!” schiet het door me heen. Ja, en toch weer anders. Want het is haar unieke verhaal. Op haar unieke manier gebracht.

Elk moment is even kostbaar

Neurowetenschapper Ayca Szapora vertelt over hoe succesformules pas achteraf benoemd kunnen worden. Ook dit resoneert HELEMAAL bij mij. In mijn eigen voorstelling over mijn leven, een muzikaal levensverhaal zogezegd, blik ik terug op hoogte- en dieptepunten van mijn eigen leven. En achteraf bezien lijkt mijn leven één grote succesformule. Al voelde dat bij momenten absoluut niet zo. Toch heeft elk aspect bijgedragen aan wie ik nu ben. Kan ik alles, ook de stukken waar ik in eerste instantie weerstand tegen had, omhelzen. Zie ik in dat het leven uiteindelijk een prachtige reis door allerlei ervaringen heen is. En dat elke ervaring telt. Elk moment is even kostbaar.


Het pure verlangen (zonder mitsen en maren van het denken)

Ineens word het thema VERLANGEN van het Feem magazineboek kristalhelder voor me. Ik weet precies waar ik naar verlang. Zolang ik het niet bedelf onder alle mits en maren van mijn denken, welt er voortdurend precies in mij op wat ik verlang. Of dat nou rust is. Of actie. Iets te eten. Of te drinken. Beweging. Of stilstaan.


Zoete inspiratie

Het kon inderdaad niet anders. Ik ben geïnspireerd geraakt! Ik hoef mezelf en mijn voorstelling niet klein te houden. Hoezo, opvoeren in huiskamers en tuinen? In mij welt deze avond een enorm verlangen op om mijn verhaal op deze plek te delen. Hier, in deze Kapel van landgoed Coudewater. Ik voel, weet, mijn voorstelling vraagt om grootsheid. Dus ik heb meteen doorgepakt. Ik heb contact opgenomen met de mensen van de Kapel. En zondag 31 juli om 15 uur sta ik hier. Met mijn one-woman musical “Van het concert des levens krijgt niemand een program.”

Ik ben benieuwd… welke ingevingen wellen er bij JOU op terwijl je dit zo leest?178 weergaven

Comments


bottom of page