top of page

Monday blessings


Hoe lang geleden is het? Dat onze vrienden nog in Berlicum woonden. En dat mijn lief en ik er regelmatig langs reden op weg naar die vrienden. Ik denk dat het zeker vijf jaar geleden moet zijn geweest.


Magnetische aantrekkingskracht


Op weg naar Berlicum passeerden wij namelijk Landgoed Coudewater. Op de heenweg links van ons. Op de terugweg rechts. En elke keer voelde ik een onverklaarbare aantrekkingskracht van die plek uitgaan. Het lonkte me. Het riep me met stille stem: "Kom. Kom maar naar mij."


Het komt er van


En toch kwam het er pas vorig jaar juni van dat ik er heen ging. En niet eens uit eigen beweging. Een vriendin van mij zou naar een evenement gaan. Zie ook de blog "Zoete Feem Inspiratie". Of ik zin had om mee te gaan. Zelfs op dat moment had ik nog niets in de gaten. Pas toen ik daar aankwam kreeg ik het door. Dat het op de plek was die mij al jaren trok. De Mariakapel op Landgoed Coudewater.


Kippenvel


Meteen bij binnenkomst voelde ik het. Dat ik thuiskwam. Zo'n aparte gewaarwording. In eerste instantie dacht ik dat het aan het gezelschap lag die daar het evenement organiseerde. In tweede instantie realiseerde ik me dat het door de plek kwam. Ik krijg zelfs kippenvel nu ik er over schrijf.


In stilte wortel geschoten


De ochtend erna zat ik er weer. Ik had op de website van de Conscious Academy gezien dat je er 's morgens vroeg binnen mocht lopen om te mediteren. En toen ik uit mezelf vroeg wakker werd, twijfelde ik geen moment. Ik stapte in mijn auto en reed er naar toe. Liep er naar binnen. Legde mijn kussen naast die van iemand die er al zat. Zo zat ik daar in stilte. En vertrok na een uurtje ook weer in stilte. Ik zag Joris en Sacha van de Conscious Academy zitten in het op het landgoed gevestigde restaurant Leefgoed, maar heb ze op dat moment niet aangesproken. Het zaadje had al wortel geschoten.


Verbinding


Inmiddels - ruim een half jaar verder - heb ik er verschillende happenings georganiseerd en bijgewoond. En zo kreeg ik steeds meer verbinding. Met de plek. Met de mensen. Met onder andere Eline van Nes. Zij beheert de Kapel voor de Consious Academy.


Monday Blessings


Zij kwam met het briljante idee, om op maandag "Monday Blessings" te organiseren. Een vrije inloop dag. Een Zijnsdag. Wat een zegening!

"Maandag.

Dé dag waarop je bij ons zonder plan of bedoeling jouZelf en/of jouw intenties kan laten voeden en dragen op onze krachtplek. Niets moet, heel veel mag. Vanaf 9.00 uur is de kapel geopend. Tot 15:30 uur is er ruimte om te ‘niksen’, te ‘zijn’, te ‘mediteren’, te dansen, te zingen, te schreeuwen & te zwijgen." Zo valt er te lezen op de site.


Qigong & lachspiertraining


En ondertussen is er toch ook een plannetje: Om 10.30 uur kun je er bijvoorbeeld deelnemen aan een Qigong-les onder de bezielende begeleiding van Marc van de Ven. En om 14 uur vindt er een training plaats van een wel héél specifieke spiergroep: de lachspieren. Dat lachuurtje, dat mag ik verzorgen. Ik kijk er ontzettend naar uit. Al is het maar zodat ik mij één keer per week op maandag aan die magische energie van deze krachtplek kan laven.


Blijde verwachting


Een ingetogen gevoel van blijde verwachting maakt zich van me meester wanneer ik er aan denk. Peter Pan flitst door mijn gedachten. Happy thoughts! Alles waar ik blij van word wil ik zo graag met je delen. Wie weet... mocht jij nu ook een lichte aantrekkingskracht voelen... Sta jezelf dan - eerder dan ik deed - toe, om één dezer maandagen tijd vrij te maken voor jouw gezegende moment in de Mariakapel. Ik gun het je van harte. En tot die tijd, neem het advies van Peter Pan en Tinkerbel ter harte: think happy thoughts. En mijn ongevraagd advies: krul je mondhoeken omhoog. Doe het nu. Lach naar de wereld en de wereld lacht terug.

57 weergaven

Kommentare


bottom of page