top of page

ma 24 jun

|

Heusden

Lach Wandeling Heusden Vesting

Het vrolijkste uitje op het mooiste plekje van Nederland. Met hilarische lachoefeningen. Frisse lucht. En alleen maar lachende gezichten om je heen. De lachsalvo’s vliegen je om de oren. Na De Lach Wandeling bruis je weer van de energie!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Lach Wandeling Heusden Vesting
Lach Wandeling Heusden Vesting

Tijd en locatie

4 andere datums

24 jun 2024, 10:30 – 12:15

Heusden, Botermarkt 13, 5256 AV Heusden, Nederland

Over het evenement

Op de mooiste plekjes van het idyllische vestingstadje Heusden houden we stil om de lachspieren flink te activeren. Met een vrolijke warming-up, hilarische lachoefeningen en natuurlijk niet  te vergeten de aanstekelijke lach van Els heb je een belevenis om nooit te vergeten. En met een grote glimlach aan terug te denken ;-)

Goed om te weten:

Het is een gezonde levensstijl om dagelijks te lachen. Door te lachen wordt onze algemene gezondheid versterkt, en we verbranden nog eens extra calorieën. Het versterkt de buikspieren en het heeft een positieve invloed op het hart, de bloeddruk en elke cel van ons lichaam. Lachen relativeert en helpt ons denkproces te stoppen. Daardoor creëren we afstand van onze dagelijkse beslommeringen. Hoe vaker we lachen, hoe meer we vanuit een ander perspectief kunnen kijken. Dit verandert onze kijk op de omgeving en we worden zachter voor onszelf en voor anderen.

Lachen verbindt, in de lach herkennen we de ander meer op wezenlijk niveau, en dit gaat voorbij de woorden. In de lach en de traan zijn we allemaal gelijk. Lachen brengt je in contact met het diepere in jezelf, wie je werkelijk bent, puur en vrij van sociale druk. Door te lachen laten we het kind in onszelf vrij spelen. Het bevrijdt, omdat spanningen worden losgemaakt, je spieren en weefsels in je hele lichaam komen na het lachen tot een voelbare rust. Jouw ademhaling gaat dieper, de adem stroomt vrijer waardoor je nieuwe energie en vitaliteit ervaart en je creativiteit weer ruimte krijgt om te ontwikkelen, het geeft zin aan het bestaan.

Lachen heelt. Los van je huidige emotionele gemoedstoestand op het moment, kan de lach echt goed dienen als een natuurlijk herstelmechanisme van het lichaam. Door te lachen komen er gelukshormonen vrij (synergetische werking van verschillende hormonen wordt gestimuleerd) en wordt het stresshormoon cortisol teruggedrongen. Yoga doet dit ook. Hierdoor voelen we ons een stuk beter in ons vel. Het maakt ons blijer en vrijer. Kortom, ideaal voor piekeraars, perfectionisten en fanatieke denkers!

Lachen stimuleert de lymfewerking en de darmperistaltiek. De lever krijgt extra stevige massage waardoor de gal van betere kwaliteit wordt, dat op zijn beurt de voeding beter helpt te verteren. Het bloed wordt beter gezuiverd door de lever. De gezondheid bevorderende eigenschappen van lachen geldt niet alleen voor de lever, maar ook voor de pancreas, de milt, het hart enzovoort. Kortom: lachen is gezond, het stimuleert het metabolisme waardoor het lichaam zich beter kan ontgiften.

Wanneer je samen met andere mensen bent, gaat het gemakkelijker om zomaar te lachen. Geef je zo snel mogelijk op om jouw lachspieren een flinke oppepper te geven! Bij Bakkertje Deeg kun je eerst even landen met een bakske thee/koffie en iets lekkers. Vergeet ook niet voor vertrek een bezoekje te brengen aan de bijzondere toiletruimte aldaar. Daarna gaan we van start. De wandeling is hooguit een kilometer en duurt maximaal 75 minuten.

Tickets

  • V.L.P. (Very Lucky Person

    De Lach Wandeling inclusief bakske thee/koffie en iets lekkers

    € 19,95
    +€ 0,50 servicekosten
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page