top of page

ma 03 jun

|

Rosmalen

Happy Hour (lachyoga) met Willeke Hendrikx

Monday Blessings - laat op een magische krachtplek jezelf en/of je intenties voeden en dragen. Elke maandag van 9-17 uur en van 19:30-21:00 uur is er vrije inloop bij Mariakapel Coudewater. Met om 14 uur Happy Hour, dit keer met Willeke. Niet voor dubbele drankjes. Maar voor pure dubbele pret!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Happy Hour (lachyoga) met Willeke Hendrikx
Happy Hour (lachyoga) met Willeke Hendrikx

Tijd en locatie

03 jun 2024, 14:00 – 15:00

Rosmalen, Peter de Gorterstraat 1f, 5248 NS Rosmalen, Nederland

Over het evenement

Het is een gezonde levensstijl om dagelijks te lachen. Door te lachen wordt onze algemene gezondheid versterkt, en we verbranden nog eens extra calorieën. Het versterkt de buikspieren en het heeft een positieve invloed op het hart, de bloeddruk en elke cel van ons lichaam. Lachen relativeert en helpt ons denkproces te stoppen. Daardoor creëren we afstand van onze dagelijkse beslommeringen. Hoe vaker we lachen, hoe meer we vanuit een ander perspectief kunnen kijken. Dit verandert onze kijk op de omgeving en we worden zachter voor onszelf en voor anderen.

Lachen verbindt, in de lach herkennen we de ander meer op wezenlijk niveau, en dit gaat voorbij de woorden. In de lach en de traan zijn we allemaal gelijk. Lachen brengt je in contact met het diepere in jezelf, wie je werkelijk bent, puur en vrij van sociale druk. Door te lachen laten we het kind in onszelf vrij spelen. Het bevrijdt, omdat spanningen worden losgemaakt, je spieren en weefsels in je hele lichaam komen na het lachen tot een voelbare rust. Jouw ademhaling gaat dieper, de adem stroomt vrijer waardoor je nieuwe energie en vitaliteit ervaart en je creativiteit weer ruimte krijgt om te ontwikkelen, het geeft zin aan het bestaan.

Lachen heelt. Los van je huidige emotionele gemoedstoestand op het moment, kan de lach echt goed dienen als een natuurlijk herstelmechanisme van het lichaam. Door te lachen komen er gelukshormonen vrij (synergetische werking van verschillende hormonen wordt gestimuleerd) en wordt het stresshormoon cortisol teruggedrongen. Yoga doet dit bijvoorbeeld ook. Hierdoor voelen we ons een stuk beter in ons vel. Het maakt ons blijer en vrijer. Kortom, ideaal voor piekeraars, perfectionisten en fanatieke denkers!

Lachen stimuleert de lymfewerking en de darmperistaltiek. De lever krijgt extra stevige massage waardoor de gal van betere kwaliteit wordt, dat op zijn beurt de voeding beter helpt te verteren. Het bloed wordt beter gezuiverd door de lever. De gezondheid bevorderende eigenschappen van lachen geldt niet alleen voor de lever, maar ook voor de pancreas, de milt, het hart enzovoort. Kortom: lachen is gezond, het stimuleert het metabolisme waardoor het lichaam zich beter kan ontgiften.

Wanneer je samen met anderen bent, wordt het makkelijker om te lachen. Gedeelde vreugde is dubbele vreugde. Daarin zit onze winst. In het samen doen.

Daarom is Monday Blessings elke maandag een uitgelezen kans om jouw vermogen tot lachen weer aan te boren. Het woord vermogen staat hierbij voor capaciteit én voor rijkdom. Want het is een rijkdom, om lachend door het leven te gaan. Wees welkom. Voor de vrolijkste start van je week.

Je kunt het eenmalig proberen of regelmatig terug komen. Trek gemakkelijke zittende kleding aan. Per keer € 13,- Er hoeft geen abonnement te worden afgesloten, je neemt de lessen ‘per keer’ af. Meld je hier vast aan of kom spontaan binnenwaaien. Ter plekke contant betalen mag ook.

Tickets

  • V.L.P. ( Very Lucky Person :)

    inclusief kopje thee

    € 13,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page